Odštampajte ovu stranicu
05
jul

Letnja naučna škola

Napisao 
Objavljeno u Obrazovanje
U Prvoj kragujevačkoj gimanziji, od 1. do 7. jula,  održava se letnja naučna škola u organizaciji sekcije primanjene fizike i elektronike iz Kragujevca. Škola je namenjena učenicima sedmog i osmog razreda osnovne škole koji imaju priliku da se upoznaju sa radom naučno istraživačke stanice Petnica i seminarima koji se u njoj održavaju. Predavači su polaznici seminara, kao i stručni saradnici iz Petnice. 
Članovi Sekcije primenjene fizike I elektronike prvi put su ove godine organizovali Letnju naučnu školu za učenike sedmog I osmog razreda osnovnih škola sa ciljem da im predstave rad u Istraživačkoj stanici Petnica I predstave prirodne I društvene nauke na jedan malo drugačiji način. PredavačI su polaznici seminara I saradnici na seminarima u Petnici koji kažu da su zadovoljni odzivom učenika I interesovanjem koje su pokazli na predavanjima.
Oko 50 osnovaca je odlučilo da sam početak raspusta posveti izučavanju nauke. Ističu da su  u Letnju školu došli sa ciljem da saznaju nešto novo u oblasti koja ih posebno interesuje I za sada su više nego zadovoljni onim što su imali priliku da vide I čuju od predavača.
Letnja naučna škola traje od 1. Do 7. Jula a koncipirana je tako da u prvom delu učenici kroz zanimljiva predavanja usvajaju nova znanja iz različitih oblasti, a poslednja dva dana proveravaju stečeno znanje kroz radove I testove. 
Pročitano 1125 puta
Ocenite ovaj članak
(2 Glasova)

Medije