Odštampajte ovu stranicu
28
maj

Takmičenje iz robotike “ROBO-INT Invent”

Napisao 
Objavljeno u Obrazovanje
U osnovnoj školi “Treći kragujevački bataljon” održana je republička smotra tehničko stvaralaštvo iz robotike i interfejs tehnhologije “ROBO-INT Invent”  na kome je učestvovalo 19 učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola iz cele Srbije. Organizatori smotre bili su ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, regionalno društvo za tehničko i informatičko obrazovanje zrenjanin i osnovna škola “Treći kragujevački bataljon”.
Osnovna škola Treći kragujevački bataljon prvi put je bila domaćin nekog republičkog takmičenja, što im je prema rečima direktora škole, bio poseban izazov. Republička smotra tehničkog stvaralaštva iz robotike i intefejsa, održava se drugi put, a učenici suimaju priliku da predstave svoje radove iz ove oblasti. Nažalost, ovoga puta nije bilo učenika škola u Šumadijskom okrugu, pa se organizatori nadaju da će ova smotra privući đake da se naredne godine oprobaju i u ovoj oblasti. Upravo iz tog razloga, nakon takmičarskog dela organizovan je i revijalni deo smotre, gde su svi učenici imali priliku da se upoznaju sa stvaralaštvom iz robotike i interfejsa.
 
Jedan od organizatora smotre je i Regionalno društvo za tehničko i informatičko obrazovanje Zrenjanin koje se na ovaj način trudi da omasovi interesovanje osnovaca viših razreda za ovu oblast.
 
Na ovogodišnjoj Republičkoj smotri tehničko stvaralaštvo iz robotike i intefejs tehnologije “ROBO-INT Invent” učestvovalo je 19 učenika iz Srbije čiji radovi su uglavnom predstavljali prikaz veze objekta sa računarom, takozvani interfejs.
 
 
Pročitano 1381 puta
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Medije