Odštampajte ovu stranicu
19
maj

Kragujevački školarci osvojili 10 medalja na školskoj olimpijadi

Napisao 
Objavljeno u Obrazovanje
Kragujevački školarci osvojili su ukupno 10 medalja na školskoj olimpijadi koja je ove godine održana u vranju od 8. do 15. maja. Kragujevac je predstavljalo oko 100 djaka iz osnovnih i srednjih škola, koji su se takmičili u ekipnim i pojedninačnim sportovima. Za takmičare i njihove nastavnike danas je organizovan prijem u Skupštini grada.
Iako bez ijednog zlata, kragujevački učenici vratili su se sa školske olimpijade zadovoljni i puni utisaka. Na Olimpijskim igrama učenika osnovnih i srednjih škola Srbije i ove godine zastupljene su bile discipline: ateletika, gimnastika, plivanje, streljaštvo, stoni tenis, rukomet, odbojka, košarka i mali fudbal, a naši đaci doneli su srebrne i bronzane  medalje iz odbojke, plivanja, atletike i streljaštva.
 
Na ovogodišnjoj Olimpijadi učestvovalo je oko 7.000 đaka koji su se takmičili u muškoj i ženskoj konkurenciji. U gradskom Savezu za školski sport Kragujevac kažu da je uspeh koji su doneli svojim školama veliki. 
 
Kako je istaknuto na prijemu u Skupštini grada, Grad će i na dalje podržavati razvoj školskog sporta, a u planu je da se za narednu školsku Olimpijadu poveća broj dece, odnosno da učestvuju i đaci nižih razreda osnovnih škola.  
 
Pročitano 428 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Medije