Odštampajte ovu stranicu
12
maj

Gimnazijalci osvojili drugo mesto na republičkom takmičenju u bridžu

Napisao 
Objavljeno u Obrazovanje
Tim Prve kragujevačke gimnazije osvojio je drugo mesto na školskom republičkom takmičenju u bridžu. U organizaciji bridž saveza Srbije u Novom Sadu proteklog vikenda održano je republičko školsko takmičenje u bridžu na kojem je po prvi put učestvovala i ekipa iz Kragujevca.
Maturanti Prve kragujevačke gimnazije koji su tek krajem prošle godine završili kurs bridža, odlučili su da odmere snage sa ekipama iz drugih škola iz Srbije. A rezultat koji su ostvarili je više nego dobar – drugo mesto. 
 
Bridž je na listi sportova Olimpijade misaonih igara i u rangu je sa šahom. U Kragujevcu je sa popularizacijom ovog sporta tek nedavno počeo diplomirani mašinski inženjer Branislav Petrović, inače sportski trener bridža. Kako kaže, prijatno je iznenađen koliko mladih ljudi je zainteresovano da savlada ovu misaonu igru. 
 
Naučna istraživanja tvrde da bridž razvija analitičko i logičko razmišljanje, moć koncentracije i samokontrole i pospešuje donošenje odluka. Bridž je kartaška igra kojoj od 1970. godine ima priznat status sporta i koja je uvedena kao redovan ili fakultativni predmet na mnogim evropskim i svetskim univerzitetima.   
Pročitano 417 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Medije