Odštampajte ovu stranicu
19
septembar

Otvorena nova pozorišna sezona u KST

Napisao 
Objavljeno u Kultura
Premijerom predstave Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera, u režiji Marka Misirače, a po tekstu Milana Jelića, otvorena je nova pozorišna sezona u Knjaževsko-srpskom teatru. Početak nove sezone oblelžila je i izložba fotografija umetnice Milanke Dimić iz Beograda.
 
Nova pozorišna sezona Knjaževsko-srpskog teatra otvorena je premijerom nove predstave, komedije Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera. Ova ljubavna priča, nastala po tekstu Milana Jelića, otvara mnoga pitanja, a pred publiku donosi sudar tradicije i savremenog života. Sam pisac kaže da je osnovna poruka priče, nastale gotovo pre pola veka, uprkos modernizaciji na sceni ostala ista. 
Knjaževsko srpski teatar jedan je od retkih u Srbiji koji može da se pohvali da je novu sezonu počeo premijerom. I na ovaj način pokazuje da je lider u ovoj oblasti i da pomera granice izborom tema i porukama koje one sa sobom nose.
 
Novu pozorišnu sezonu u najstarijem pozorištu upotpunilo je I otvaranje izložbe fotografija umetnice Milanke Jelić koja nosi naziv Tragom sunca. Sama autorka ističe da u životu I umetnosti kojom se bavi korača samo sunanom stranom ulice, a fotografijama želi da prikaže starnost lepšom nego što zaista jeste.
 
Prema rečima upravnika teatra, kragujevačku pozorišnu publiku do kraja ove godine očekuje još jedna premijera. Reč je predstavi Bašta sljezove boje, rađenoj po tekstu Branka Ćopića, a povodom stogodišnjice od njegovog rođenja
 
Pročitano 590 puta
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Medije