Odštampajte ovu stranicu
15
novembar

Urbanisti osvajaju nagrade, a duguje im se 13 plata

Napisao 
Objavljeno u Kragujevac

Stručni timovi JP "Urbanizam" iz Kragujevca, na nedavno održanom 25. Međunarodnom salonu urbanizma u Sremskoj Mitrovici, osvojili je tri nagrade i jedno priznanje. Istovremeno, kragujevačkim urbanistima duguje se 13 plata.

Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja smotru najznačajnijih, aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, projektovanja i realizacija. Kragujevački urbanisti postigli su izuzetan uspeh. Nagrađeni su radovi u kategorijama regionalni prostorni planovi, planovi generalne regulacije i zaštite prirode i životne sredine, a priznanje za publikaciju pripalo je direktoru JP "Urbanizam" Aleksandru Rudniku Milanoviću.

 

Stručne timove čiji su radovi nagrađeni predvodili su Nataša Matović i Jelena Stefanović, Vesna Jovanović i Tijana Marković i Ivan Radulović.

 

Kragujevački urbanisti uspeli su da u jako kompleksnim uslovima postignu izuzetan uspeh. Naime, zaposlenima se duguje 13 plata. Samo od Preduzeća za izgradnju grada "Urbanizam" potražuje 52 miliona dinara, dok im 20 miliona duguje direktno grad.

 

U "Urbanizmu" očekuju da im, nakon razgovora sa gradskim čelnicima, lokalna samouprava uskoro uplati sredstva na ime faktura i subvencija. Takođe, od grada se očekuje i da podrži inicijativu za formiranje Urbanističkog zavoda za regionalni razvoj Kragujevac. Za osnivanje takvog preduzeća izjasnilo se 12 opština koje su inicijativu prihvatile. To bi, tvrde u "Urbanizmu", gradu Kragujevcu i regionima Šumadije i zapadne Srbije omogućilo dalji ravnomerni razvoj u oblasti urbanističkog i prostornog planiranja.

 

Pročitano 575 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)