Odštampajte ovu stranicu
23
avgust

Uz pomoć GIZ-a do ekološkog grejanja

Napisao 
Objavljeno u Kragujevac

Grad Kragujevac i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ potpisali su danas Sporazum o saradnji čiji je cilj stvaranje uslova za održivo korišćenje bioenegije u Srbiji.


Grad Kragujevac izrazio je zainteresovanost za tehničku podršku GIZ-a, neophodnu za analizu mogućnosti prelaza sa lož ulja na biomasu u osnovnim školama “Živadinka Divac”, “Miloje Simović” i “Sreten Mladenović”, kao i za podršku razvoju koncepta privatno-javnog partnerstva u implementaciji projekata.

 

U ime GIZ-a Sporazum o saradnji, čiji je cilj analiza potencijala zamene goriva u javnim objektima koji nisu povezani na sistem centralnog grejanja kao i razvoj koncepta uključenja privatnog sektora u proizvodnju, snabdevanje i upotrebu biomase, potpisao je Tomas Mikel, vođa programa, a u ime grada Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca.

 

Implementacija projekta prelaska na grejanje biomasom traje do septembra 2017. godine, a prvi zadatak grada Kragujevca je da formira projektni tim koji će činiti predstavnici pravne, tehničke i finansijske struke i jedan predstavnik Uprave za javne nabavke.

Pročitano 326 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Srodni članci