Odštampajte ovu stranicu
13
decembar

"Moje pravo" tri puta nedeljno na Kanalu 9

Napisao 
Objavljeno u Društvo

Serijal "Moje pravo" u produkciji Bojane Maljević, koji govori o tome šta su ljudska, a šta građanska prava i slobode i kako građani mogu da ih ostvare, čije emitovanje nisu prihvatile mnoge televizije, od sutra će, biti prikazivan i na Kanalu 9. "Moje pravo" emitovaćemo ponedeljkom, sredom i petkom od 20 sati.

Svaka epizoda serijala obrađuje posebnu temu u oblasti prava građana - životnu sredinu, prava deteta, penziju i osiguranje, rad i zdravstvo, pravnu siturnost, imovinsko pravo...

U 12 epizoda kroz slučajeve Institucije Zaštitnika građana i druge primere gledaoci će moći da saznaju koji su realni problemi građana i na koji način se krše njihova prava. 

 

O pravima građana u emisiji govore glumci Nikola Đuričko, Anica Dobra, Vesna Trivalić, Gordan Kičić, Branislav Trifunović, Zoran Cvijanović, novinarka Olja Bećković, pisac Vladimir Arsenijević, profesorka Srbijanka Turajlić, sudija Miodrag Majić, profesorka Dubravka Stojanović, Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, Zaštitnik građana Saša Janković, Poverenica za ravnopravnost Brankica Janković, građanski aktivisti i mnogi drugi.

 

I pored veoma zvučnih imena koja su učestvovala u njegovoj izradi, producent serijala Bojana Maljević kaže da su mnoge televizije odbile da ga emituju, počevši od Javnog servisa, Radio televizije Srbije. Emitovanje je, kaže, otkazivano uz različita opravdanja.

 

Ipak, prva epizoda, koja je objavljena preko YouTubea, naišla je na odličan prijem kod publike i za kratko vreme ju je pogledalo preko 20.000 ljudi.

 

Maljević kaže da je cilj velike ekipe koja je snimala serijal "Moje pravo" da ohrabri građane da istraju u ostvarivanju svojih prava, da stimuliše institucije da poštuju zakone, ali i da pokaže da građani i administracija ne moraju da budu "neprijatelj".

 

Kanal 9 će „Moje pravo“ emitovati ponedeljkom, sredom i petkom od 20 sati.

 

Serijal je režirao Miloš Pavlović, a realizaciju su pomogli Delegacija Evropske unije u Srbiji i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Pročitano 1201 puta
Ocenite ovaj članak
(3 Glasova)