Odštampajte ovu stranicu
23
novembar

Zaposlenima u komunalnim firmama biće povećane plate

Napisao 
Objavljeno u Društvo

Sindikat zaposlenih u komunalnoj oblasti saopštio je da je Vlada Srbije pristala da odobri povećanje zarada zaposlenima u tom sektoru. Dogovoreno je da budžetom za narednu godinu bude dozvoljen rast mase zarada u komunalnim preduzećima za 5 procenata. To povećanje, ako ga bude, manje je od umanjenja zarada pre dve godine. Problem za zaposlene u kragujevačkoj komunalnoj privredi je i višemesečno kašnjenje ionako niskih plata.

Sindikat zaposlenih u komunalnoj delatnosti uspeo je da pregovorima privoli predstavnike Vlade Srbije da dozvoli povećanje zarada u narednoj godini. Povećanje će biti, tvrde u sindikatu, utemeljeno u Zakonu o budžetu za narednu godinu.

 

Ipak, valja podsetiti da je ovo povećanje manje od umanjenja zarada od pre dve godine. Takođe, problem za zaposlene u kragujevačkim komunalnim preduzećima predstavlja i višemesečno kašnjenje plata. U sindikatu veruju da je te porbleme moguće prevazići.

 

Što se redovnosti zarada u tim preduzećima tiče, najbolja je situacija u „Vodovodu“ gde nema kašnjenja i „Čistoći“ koja je u priličnoj meri uspela da nadoknadi zaostatak. Najgore je u „Gradskim grobljima“ gde se zaposlenima duguje 6 zarada.

 

Pročitano 506 puta
Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)

Srodni članci